Monday, January 2, 2012

Pasta met paddestoelensaus!

Als eerste wil ik iedereen het beste wensen voor 2012!

Zaterdag wilde ik nog snel iets lekkers koken na alle oliebollen en appelbeignets en toen kwam ik op het volgende recept. Wij eten vaak pasta met een saus op basis van tomaat. Nu wilde ik eens iets heel anders. Het is een snel recept, wat in mum van tijd op tafel staat.

Ingredienten:
Verse tagliatelle of spagetti (zelfgemaakt, AH versafdeling*, en gedroogd mag ook), paddestoelen bijv. kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen. ong. 200 gr. per persoon, 1 ui, teen knoflook, kneepje citroensap, slagroom, zout en peper, parmezaanse kaas, pijnboompitten.

Snijdt de paddestoelen in grove stuken, snipper de ui, en pers de knoflook. Verhit olie in een pan, fruit de ui, voeg de knoflook toe. Bak hierin de champignons tot ze mooi bruin zijn en hun vocht gaan verliezen. besprenkel het met een kneepje vers citroensap. voeg een paar flinke scheuten slagroom toe zodat je een romige saus hebt. Breng dit op smaak met zout en peper en laat het even indikken. Kook intussen de pasta gaar (let op verse pasta hoeft maar een paar minuten te koken). Breng de saus verder op smaak met geraspte parmezaanse kaas.

Serveer de pasta met de paddestoelensaus en geraspte parmezaan met pijnboompitjes! Eventueel nog een lekkere frisse salade erbij.

*Verse pasta is te koop bij de AH. Ze zijn regelmatig in de bonusaanbieding en ze zijn heel goed in te vriezen. Ik heb dus altijd wat verse tagliatelle in de vriezer. Handig!

0 comments:

Post a Comment