Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom.
Banketbakkersroom is lekker in taarten, als vulling voor cupcakes etc.
Banketbakkersroom
Ingredienten:
2 eierdooiers, 40 gram suiker, 25 gram bloem, 2,5 dl melk, een half vanillestokje (of 1,5 eetlepel vanillesuiker (zelfgemaakt))*
Snijd het halve vanillestokje open en verwarm zachtjes met de melk, (laat een klein beetje koude melk over voor het eimengsel). Laat dit ong. een kwartier staan en roer af en toe door.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker door elkaar. Voeg de bloem en een scheutje melk toe en blijf kloppen. Verwijder het vanillestokje en voeg de warme melk langzaam toe aan het eimengsel. Giet het mengsel terug in het pannetje en breng dit aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken tot je een mooie binding krijgt. Laat de room nu rustig afkoelen terwijl je 'm af en toe doorroert.
Als de room koud is, is hij klaar voor gebruik. Het is heel erg lekker als je er nu geklopte slagroom doorroert, dan heb je zwitserse room!
*Als je vanillesuiker gebruikt, dan kun je dit bij de eidooiers en de suiker toevoegen. Je verwarmt dan wel de melk en je hoeft dit dan niet te laten trekken.
Tip:
*Door de melk te vervangen door soyamelk heb je een lactosevrije variant.
Tuesday, January 31, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment