In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps eten dan koop ik ze in de natuurwinkel. Nu had ik een tijdje terug een recept opgeschreven hoe ik ze ook zelf kon maken. Ik was hier nog niet aan toegekomen totdat een lezer mij vroeg waar ik ze kocht of dat ik ze zelf maakte.
MamaMuis gaf ook haar recept, wat er erg makkelijk uitzag en met minder ingredienten als mijn recept. En waarom zou je meer ingredienten gebruiken als het ook met minder kan? Deze reacties kun je lezen onder mijn blog 'Tonijnsalade'.
Zaterdag ben ik aan de slag gegaan. Het deeg is erg makkelijk te maken, het uitrollen is wat lastiger, maar dan ben ik te perfectionistisch omdat ik ze net zo mooi rond wil als dat ik ze in de winkel koop, en dan maak je het jezelf te moeilijk. Het werden dus wraps in alle vormen die je maar kent, maar ze waren erg lekker. Zeker het proberen waard dus, en absoluut een flinke kostenbesparing!
Wraps (volgens het recept van besparingsdeskundige Marieke Henselmans)
Ingredienten:
500 gram bloem, 100 ml gesmolten kokosolie, 300 ml warm water, theelepel zout (ik gebruik wel iets minder zout)
Bereiding:
Doe de bloem met het zout in een kom, giet de olie in een kuiltje en meng beetje bij beetje het water erdoor tot je een glad en elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes. Rol met een deegroller (op een met bloem bestrooid aanrecht) de balletjes uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
Bak ze één minuut aan elke kant in een droge koekenpan. Deze wraps kosten 2,3 cent per stuk (de duurste kant-en-klaarwraps kosten 38 cent per stuk).
Deze hoeveelheid is dus voor 16 wraps. Ik had de helft van het recept gebruikt en had 8 wraps.
Tips:
*Wil je liever geen witte bloem gebruiken, dan kun je dat ook vervangen door volkorenmeel.
*De wraps zijn prima in te vriezen, verpak ze dan wel goed in plastic en warm ze op in de oven.
Vul ze met wat je lekker vind. Zoals mijn recept hier op mijn blog met chili con carne, of zoals zaterdag met zelfgemaakte bieslookroomkaas (ook hier te vinden), zalm, tomaatjes, avocado en alfalfa.
Bedankt voor het delen van je recept, MamaMuis!
0 comments:
Post a Comment