Monday, January 23, 2012

Mosterdsoep!

Deze soep heb je echt zo gemaakt. Snel, makkelijk en erg lekker door z'n pittigheid. Je kunt hiervoor gladde mosterd maar ook grove mosterd gebruiken.
Mosterdsoep
Ingredienten:
50 gram roomboter, 50 gram (spelt)bloem, 1 ui gesnipperd, kwart of halve prei (naar smaak), fijngesneden, 2 eetlepels mosterd (zelfgemaakt, of e-nummervrij), ong. een liter bouillon, scheut slagroom (bio AH) of soyaroom, peper en zout, spekjes (natuurwinkel of bio-slager).
Bereiding:
Smelt de roomboter in de pan en fruit de ui glazig. Voeg de prei toe en bak even mee. Strooi de bloem over het mengsel en bak een minuut mee. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe tot je de gewenste soepdikte hebt. De een wil nu eenmaal een dikkere soep dan de ander. Maak de soep op smaak met de 2 eetlepels mosterd, zout en peper en een flinke scheut slagroom voor de romigheid.
Serveer de soep met uitgebakken spekjes.
Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment