Tuesday, January 10, 2012

Bami!

In mijn rijsttafel recepten staat een recept van bami. Dit is de bami zoals je hem bij de Chinees krijgt, enkel dus met wat ham en prei. Deze bami 'moet' je eigenlijk wel met een bijgerecht eten, anders is het best saai.


Deze bami kun je echt als maaltijd voorschotelen. Dit is de bami zoals mijn moeder hem maakt, en hij is erg lekker. Het kruidenmengsel dat erdoor gaat is bij de natuurwinkel (of biologische markt) te koop en er zitten enkel gedroogde groenten en wat kruiden in, geen zout.


Bami voor 4 personen


Ingredienten:
250 gram rundergehakt, 1 bamigroentenpakket of zelf samengestelde groenten als witte kool, prei, tauge, ui, wortel, etc., kwart zakje bami mengsel van 'het Blauwe Huis' (natuurwinkel), schepje bouillonpoeder, zout, mie (per persoon 2 nestjes)


Bereiding:
Bak het rundergehakt rul met zout en peper. Als het gehakt mooi bruin is voeg dan de groenten toe en bak deze mee. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het kruidenmengsel in een kommetje en giet er wat heet water op, laat dit even trekken en giet het dan bij het gehakt/groentenmengsel samen met wat bouillonpoeder van bijv. dr. Vogel.


Doe de mie bij het gehakt/groentenmengsel en roer alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met (dr. Vogel) kruidenzout.


Serveer de bami met een gebakken ei.


Tip:
*Wil je een pittige bami, voeg dan een fijngesnipperde rode peper toe.

0 comments:

Post a Comment