Heerlijk, deze jamkoekjes die in het laatste nummer van de Delicious staan! Echt het proberen waard!
Jamkoekjes!
Ingredienten:
100 gram blanke amandelen, 100 gram roomboter, 100 gram witte basterdsuiker, 100 gram bloem, snuf zout, frambozenjam (bonne maman).
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine, of gebruik evt. amandelmeel. Meng het amandelmeel met de bloem, de suiker, de boter en een snufje zout. Maak hiervan een soepel deeg. Leg het deeg een uur te rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit met behulp van een deegroller en strooi daarbij steeds wat bloem op je deeg om het plakken tegen te gaan.
Steek rondjes uit het deeg van 8cm en van 6cm. Haal uit het rondje van 6 cm een gat met behulp van een kleine uitsteker of bijv. een appelboor.
Leg de deegplakjes op elkaar, en schep in het rondje een klein beetje frambozenjam.
Maak zo het deeg op, leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Zet ze in een voorverwarmde oven op 175 graden, voor ongeveer een kwartier tot ze mooi goudbruin zijn.
Evt. bestrooien met poedersuiker.
0 comments:
Post a Comment