Friday, January 27, 2012

Chocolade-frambozenbrownies!

Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol op wit en melkchocolade. Inmiddels is die tijd voorbij en eet ik vrijwel alleen nog puur. En daar kun je echt de lekkerste dingen mee maken. Neem deze brownies. Het liefst zou ik ze elke week maken, ik vind ze zo ontzettend lekker!



Chocolade-Frambozenbrownies!







Ingredienten voor ong. 12 brownies:


125 gram pure chocolade (liefst met min. 70% cacao), 100 gram roomboter, 2 eieren, 150 gram suiker, 250 ml melk, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram cacao, snuf zout, diepvries frambozen





Vierkante vorm van 20x20 cm








Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de vorm met bakpapier.


Laat de chocolade au bain marie smelten en voeg de boter toe en laat deze ook smelten.


Klop de eieren samen met de suiker luchtig in ong. 5 a 6 minuten. Voeg langzaam de melk toe.


Meng de bakmeel, cacao en de zout. Meng dit mengsel voorzichtig door het ei/suiker/melk mengsel. Zodra dit goed gemengd is, voeg dan de gesmolten chocolade/roomboter toe. Je hebt nu een dun beslag.



Giet het browniebeslag in de vorm.


Strooi nu bovenop het beslag bevroren frambozen. Deze zijn te koop op de diepvriesafdeling van de AH. Verse frambozen zijn erg duur, en als ze nog de oven ingaan werken bevroren frambozen beter. In de zomer kun je vaak goedkoper aan frambozen komen (bijv. zelf plukken), die je zelf in kunt vriezen zodat je het hele jaar door frambozen op voorraad hebt.





Zet het nu in de oven voor 45 minuten. Laat afkoelen en snijdt de cake in mooie blokjes.







Tip:


*Gebruik ipv frambozen bijv. pecannoten of bosbessen.

0 comments:

Post a Comment