Friday, January 13, 2012

Boterkoek!

Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man vindt het ontzettend lekker. Dus zo af en toe bak ik een boterkoek voor hem en voor mezelf mijn eigen favoriet, chocoladebrownies :-)


Boterkoek:

Ingredienten:
2 eieren, 250 gram roomboter, 250 gram suiker, 250 gram bloem, amandelschaafsel, snuf zout.

Bereiden:
Zet de oven op 180 graden. Bakvorm bekleden met bakpapier.
Klop de suiker met de zachte roomboter romig, voeg een ei en een snuf zout toe. Mix dit goed door elkaar.
Voeg de bloem toe, nog even goed mengen en verdeel het deeg dan in de vorm. Je kunt hiervoor een ronde (24 tot 26 cm) of vierkante vorm (20x20) gebruiken. Laat de randen iets vrij, je boterkoek loopt iets uit. Een rand van ong. een cm is voldoende.

Bestrijk de koek nu met losgeklopt ei en maak er patroontjes in met een vork. Strooi er wat amandelschaafsel overheen en bak hem 25 min. in de oven.

0 comments:

Post a Comment