Tuesday, January 24, 2012

Ontbijtkoek nr. 2!

Een tijdje geleden heb ik hier het recept geplaatst van de ontbijtkoek uit het kookboek van Yvette van Boven. Niet bij iedereen ging de koek helaas in 1 keer goed...
Inmiddels zijn er ook weer nieuwe inzichten, en vanwege het nieuwe E-nummer waaiertje van Medica Natura valt bruine basterdsuiker onder de rode E-nummers. Ik heb gisteren wat experimenten (lees: 2 ontbijtkoeken) achter de rug en ik vond het wel een nieuw blogje waard!
Ontbijtkoek nieuwe versie!
Ingredienten:
400 gram zelfrijzend bakmeel, snuf zout, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, flinke snuf pimentpoeder, 100 gram rietsuiker, 150 gram biologische honing (bv. AH), 200 ml. melk, 1 theelepel baksoda.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Mix alle ingredienten door elkaar met een electrische mixer of handmixer. Mix zo'n 5 tot 8 minuten lang alles goed luchtig.
Giet het kleverige beslag in een cakeblik van 1 liter inhoud, bekleed met bakpapier.
Bak de koek 1 uur in de oven.
Door de rietsuiker is de koek iets lichter van kleur. Evt. zou je ook palmsuiker kunnen gebruiken als je dit kunt vinden (toko, natuurwinkel)
Tip: ter variatie had ik door het 2e koek beslag 2 handjes biologische rozijnen gedaan. Het resultaat was een lekkere rozijnenkoek!
Succes!
Toevoeging: Bruine basterdsuiker is te koop bij de natuurwinkel zonder toevoegingen voor 1,99.

0 comments:

Post a Comment