Een tijdje geleden heb ik hier het recept geplaatst van de ontbijtkoek uit het kookboek van Yvette van Boven. Niet bij iedereen ging de koek helaas in 1 keer goed...
Inmiddels zijn er ook weer nieuwe inzichten, en vanwege het nieuwe E-nummer waaiertje van Medica Natura valt bruine basterdsuiker onder de rode E-nummers. Ik heb gisteren wat experimenten (lees: 2 ontbijtkoeken) achter de rug en ik vond het wel een nieuw blogje waard!
Ontbijtkoek nieuwe versie!
Ingredienten:
400 gram zelfrijzend bakmeel, snuf zout, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl korianderpoeder, flinke snuf pimentpoeder, 100 gram rietsuiker, 150 gram biologische honing (bv. AH), 200 ml. melk, 1 theelepel baksoda.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Mix alle ingredienten door elkaar met een electrische mixer of handmixer. Mix zo'n 5 tot 8 minuten lang alles goed luchtig.
Giet het kleverige beslag in een cakeblik van 1 liter inhoud, bekleed met bakpapier.
Bak de koek 1 uur in de oven.
Door de rietsuiker is de koek iets lichter van kleur. Evt. zou je ook palmsuiker kunnen gebruiken als je dit kunt vinden (toko, natuurwinkel)
Tip: ter variatie had ik door het 2e koek beslag 2 handjes biologische rozijnen gedaan. Het resultaat was een lekkere rozijnenkoek!
Succes!
Toevoeging: Bruine basterdsuiker is te koop bij de natuurwinkel zonder toevoegingen voor 1,99.
0 comments:
Post a Comment