Dit keer een recept op aanvraag van een lezer. Hij stond al op de planning om binnenkort gepost te worden, bij deze dus iets eerder :-)
Vraag het mij gerust als je graag een bepaald recept ziet op deze blog. Ik weet niet of ik altijd een recept bij de hand heb, maar vragen staat vrij!
Dit keer dus de macaroni die bij veel gezinnen favoriet is.
Macaroni
Ingredienten:
2 uien fijngesneden, 2 tenen knoflook geperst, 250 gr. rundergehakt, 1 bakje champignons in plakjes, 1 winterwortel fijngesneden, 1 prei fijngesneden, 1 courgette in kleine blokjes, 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 pakje passata (gezeefde tomaten, 500 gr.), 3 eetlepels tomatenpuree, scheut rode wijn, 3 eetlepels creme fraiche, peper en zout, snuf cayennepeper, evt. 1 eetlepel palmsuiker, 500 gr. volkoren macaroni.
Bereiding:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en roer dit los. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de wortel, courgette, prei en paprika toe. Bak dit groentemengsel een paar minuten en voeg vervolgens de rode wijn toe en laat dit op hoog vuur indampen.Voeg de passata, de tomatenpuree en de creme fraiche toe en laat dit ongeveer 10 minuten, onder regematig roeren, door pruttelen. Breng het geheel op smaak met zout, peper, snuf cayennepeper (pas op: niet teveel, het is pittig!), en evt. een lepeltje rietsuiker. Als de saus naar wens is voeg dan de macaroni toe en roer het geheel door elkaar.
Dien de macaroni op en garneer het met geraspte kaas!
Tip: In de zomer kun je ook bijv. wat verse peterselie toevoegen aan de saus.
Aantal personen: 6-8 (ik maak deze portie en vries de helft in voor een andere keer).
0 comments:
Post a Comment