In de vakantie is het leuk om op een regenachtige dag als vandaag koekjes te bakken met de kinderen.
Deze lekkere chocoladekoekjes zullen zeker in de smaak vallen!
Voor ong. 25 koekjes:
Ingredienten:
200 gram roomboter, 200 gram fijne suiker, 1 ei, 350 gram bloem, 50 gram cacaopoeder.
Klop de roomboter met de suiker met een mixer tot alles goed gemengd is. Klop het ei erdoor, voeg nu de bloem en de cacao toe en klop tot het zich een deeg vormt.
Maak een bal van het deeg, wikkel hem in plastic folie en leg tenminste 1 uur in de koelkast.
Kneed het deeg nog even kort door, rol het gelijkmatig uit en steek het uit met uitsteekvormpjes. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ong. 6-10 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze afkoelen en bewaar goed afgesloten op een koele droge plaats. Zo zijn ze nog ong. een maand houdbaar.
Je kunt de koekjes ook laten versieren naar keuze. Bijv. met poedersuikerglazuur. Hiervoor gebruik je poedersuiker wat je aanmaakt met een paar druppels water. Dit op de koekjes strijken en evt. nog laten versieren met hagelslag, pareltjes o.i.d. Koekjes laten drogen tot de glazuur hard is geworden. Evt. in de koeling.
Tuesday, January 3, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment