Wednesday, January 18, 2012

Hutspot!

Ik zet hier maar eens een klassieker neer :-) Doordat je het kookt in bouillon en de groenten eerst aanbakt krijgt de hutspot een hele lekkere smaak.

Verhouding aardappels/wortels kan per smaak verschillen. Meestal doe ik maar wat, de laatste keer heb ik het netjes afgewogen...


Ingredienten:
900 gram aardappels, 700 gram winterwortels in grove plakken, 5 a 6 uien in halve ringen, halve liter bouillon (van bijv. dr. Vogel), zout en peper, 1 biologische worst.

Bereiding:

Schil de aardappels, de wortels en de uien. Halveer de aardappels, snijd de wortels in grove plakken en de uien in halve ringen.


Smelt roomboter in een braadpan, bak hierin de uien glazig, en bak de wortels even mee.


Doe de aardappels in een ruime pan, schep de gebakken groenten erop en giet een halve liter bouillon erbij. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat de hutspot 1 tot 1,5 uur zachtjes pruttelen. Controleer regelmatig of er vocht genoeg in de pan zit. Leg een half uur voordat de hutspot klaar is de worst op de hutspot zodat hij kan garen.


Haal de worst uit de pan, stamp de hutspot grof (of fijn) door elkaar, breng op smaak met zout en peper (evt. klontje roomboter) en serveer met de worst.

Hutspot is ook heerlijk met hachee! http://smakelijck.blogspot.com/2011/11/hachee.html

0 comments:

Post a Comment