Ontbijt/kruidkoek:
Ingredienten:
400 gram zelfrijzend bakmeel (natuurwinkel), snufje zout, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel korianderpoeder, snuf pimentpoeder, 100 gram bruine basterdsuiker, 150 gram vloeibare honing (ik gebruik biologische van de AH), 200 ml melk, 1 theelepel baksoda.
Vet een cakeblik van 1 liter inhoud in met zachte boter. Verwarm de oven op 150 graden.
Mix alle ingredienten goed door elkaar ong. 5 tot 8 minuten en giet het beslag in de vorm. Bak de koek in de oven in ong. een uur gaar. Laat hem afkoelen en pak hem daarna goed in om te bewaren.
Succes!
Anderhalf jaar na het bloggen van dit recept kwam ik tot een helder inzicht dat door toevoeging van baksoda de ontbijtkoek beter zou worden. Baksoda zorgt voor een zachte structuur en geeft extra rijskracht! Een lezer heeft dit uitgeprobeerd en het werkt echt!!
Anderhalf jaar na het bloggen van dit recept kwam ik tot een helder inzicht dat door toevoeging van baksoda de ontbijtkoek beter zou worden. Baksoda zorgt voor een zachte structuur en geeft extra rijskracht! Een lezer heeft dit uitgeprobeerd en het werkt echt!!
0 comments:
Post a Comment