Wednesday, December 28, 2011

Appelbeignets!

Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt kopen met een dikke laag bladerdeeg, maar de flappen met een gat in het midden met dun beslag. Mmm! Oliebollen laat ik aan me voorbij gaan, maar deze appelflappen zijn niet te weerstaan!

Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:
2 eieren, 150 ml. melk en 150 ml bier, 250 gr. zelfrijzend bakmeel (natuurwinkel), 5 grote goudreinetappels, suiker, kaneel, zonnebloemolie om in te frituren.

Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken van 1cm dik. Strooi over de plakken wat suiker en kaneel.

Klop de eieren los met 50 ml melk, voeg het meel toe en voeg al kloppend de rest van de bier en de melk toe.

Verhit de olie (in een pan of frituurpan) tot 180 graden. Prik de appelschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in het vet glijden. Bak ze in ong. 3 minuten goudbruin en keer ze in tussentijd 1x om.

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met poedersuiker.

*In plaats van appels zijn schijven ananas ook erg lekker. Wel goed uit laten lekken en de suiker en kaneel kun je weglaten.
*Snijd een banaan in 4-en en haal deze stukjes door het beslag en frituur ze. Op deze manier heb je gebakken banaan! Met poedersuiker ook een lekkere traktatie!

0 comments:

Post a Comment