In de winter zijn we hier dol op stoofpotjes. Deze is zeker favoriet.
Goulash.
Ingredienten: 500 gr. stoofvlees (klapstuk bijv.), 3 uien, 3 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, zout en peper, 1 el bloem, paprikapoeder, 2 a 3 eetlepels tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel of 1 blikje), 2 bl. laurier, roomboter, glas rode wijn.
Snijdt het stoofvlees in blokjes. Laat het op kamertemperatuur komen, bestrooi het met zout, peper en de bloem. Verwarm boter in een braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika's toe. Voeg zoveel warm water en een glas rode wijn toe tot het vlees net onder staat. Doe de laurier in de pan. Stoof dit in een paar uur gaar. Ik stoof het graag 5 uur, want des te langer het op staat des te beter het wordt, maar 3 uur volstaat ook prima.
Ong. een half uur voordat de goulash klaar is breng je het op smaak met de tomatenpuree, veel paprikapoeder en zout en peper. Hierbij is het proeven belangrijk. Proef tot je de smaak goed vindt. Je kunt ook wat chilipoeder toevoegen als je van pittig houdt, wees hier heel voorzichtig mee, begin met een snufje, het is al snel te pittig.
Als je meer groenten wilt toevoegen is het lekker om er een kommetje doperwtjes bij te doen. Voeg dit ook een half uur voor het klaar is toe.
Goulash is lekker met rijst!
0 comments:
Post a Comment