Dit ijsrecept kwam ik tegen in het tijdschrift 'Jamie' en ik wil het graag met jullie delen, want het was erg lekker ;-)
Ik heb het ijs in een pavlova geschept omdat je na het ei scheiden nog 3 eiwitten overhebt. Zonde om weg te gooien, dus maakte ik er een pavlova van. Geen idee wat ik er mee wilde doen, maar toen het ijs klaar was bedacht ik me dat het ijs vast wel lekker zou smaken in de pavlova ;-)
Het recept voor pavlova vind je hier: http://smakelijck.blogspot.nl/2011/09/pavlova-met-vers-fruit.html Ik heb 3 eiwitten gebruikt, dus dan heb je 150 gr. suiker nodig.
Chocoladeijs!
Ingredienten:
100 gram pure chocola, 300 ml volle melk, 85 gram rietsuiker, 3 eidooiers, 300 ml slagroom
Verwarm de pure chocolade met de melk tot je chocolademelk hebt. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Klop de suiker met de eidooiers tot een dik romig mengsel. Roer de chocolademelk erdoor en zeef het terug in de pan. Verhit deze op het vuur tot het gaat indikken, maar het mag niet gaan koken.
Schenk het in een schone kom en laat het afkoelen, wel af en toe even doorroeren.
Klop de slagroom romig, maar niet stijf en schenk het chocolademengsel erdoor.
Verwerk het ijs in een ijsmachine.
Ik weet niet of dit recept ook te maken is zonder ijsmachine. Dat mag je gerust uitproberen, op eigen risico ;-) Ik zou het wel graag willen weten als het wel of niet lukt! Mijn tip zou zijn om het in de vriezer te zetten en elk half uur even om scheppen tot het bevroren is.
0 comments:
Post a Comment