Friday, June 15, 2012
Swarzwalder Kirsch Taart!
Wil je voor vaderdag iets lekkers maken? Probeer dan eens deze Swarzwalder Kirsch Taart. Het zal vast in de smaak vallen ;-)
Voor de biscuitbodem gebruik je het recept van de biscuitbodem op mijn blog. Ipv 180 gram bloem gebruik je 130 gram bloem en 50 gram cacaopoeder. Volg verder het recept. Op deze manier krijg je een chocoladebiscuit!
Laat de biscuitbodem afkoelen. Als je een vierkante biscuit bakt kun je hem een keer doorsnijden zodat je een stammetje krijgt. Zo kun je net als op mijn foto Swarzwalderkirsch stammetjes maken. Maar je kunt er natuurlijk ook een ronde of vierkante taart van maken.
Snijd de biscuitbodem 2 keer door. We gaan 'm namelijk 2 keer vullen. Gebruik weer dezelfde tip als bij de mokkataart. De bovenkant is het lelijkst, dus we draaien de taart om zodat we een mooie strakke bovenkant krijgen.
Bedruppel de 1ste laag met wat Kirsch. Dit is verkrijgbaar in kleine flesjes bij de slijter. 2 a 3 eetlepels is voldoende voor een hele taart. Bestrijk nu de laag met een laag slagroom. Duw royaal uitgelekte kersen (uit pot) in de laag slagroom. Bedek met een cake laag. Bestrijk ook deze laag met slagroom. Leg hierop weer een cakelaag. Bestrijk de hele taart met een dun laagje slagroom.
Rooster geschaafde amandelen in een pan en laat afkoelen. Gebruik deze voor de zijkant van je taart. Versier de bovenkant naar eigen inzicht.
Eet smakelijck!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment