Tuesday, June 12, 2012

Pizza!

Voor mijn verjaardag een aantal weken geleden kreeg ik van mijn man en kinderen een fantastische pizza/brood steen voor in de oven... Deze verwarm je mee in de oven en daar leg je je pizza op. Het resultaat een heerlijke pizza die niet klef is in het midden maar met een lekker krokante bodem. Een pizzasteen heb je al vanaf 15,95 (van Jamie Oliver). Ik heb onderstaande steen gekregen en deze is lekker groot zodat ik er ook mijn broden op kan bakken. Zo kan ik toch 2 broden kwijt op 1 steen.
Zo'n prachtige steen vraagt erom om snel uit te proberen, dus dat hebben we gedaan. Nu stond er op mijn blog al een recept voor pizza, maar ik kwam dit recept tegen van Jamie en die is wel erg simpel en snel te maken, het deeg bevat bovendien geen gist maar bakpoeder (in het zelfrijzende bakmeel).

Ingredienten voor het deeg:
275 gram zelfrijzend bakmeel*, halve kop water, flinke snuf zout, flinke scheut olijfolie

Maal alle ingredienten in een keukenmachine tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat water toe, is het te nat nog wat meel. Het moet een lekker elastisch deeg zijn.

Ingredienten voor de saus:
1 blik tomatenblokjes, 1 hand verse basilicum, 1 teen knoflook, scheut olijfolie, scheutje balsamicoazijn, zout en peper.

Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en draai het tot een saus.

Rol het pizzadeeg uit tot de gewenste grootte en dikte. Strijk de saus uit over het deeg.

Beleg de pizza nu met je favoriete ingredienten en bak je pizza af in een voorverwarmde oven op 250 graden in ongeveer 20 minuten.

Mijn veruit meest favoriete pizza is belegd met: plakjes mozzarella, plukjes spinazie, gehalveerde cherrytomaatjes en bestrooid met pijnboompitjes. Als hij helemaal belegd is giet ik er nog wat olijfolie overheen en wat zwarte peper. Mmmm!!

*Je kunt ook volkorenmeel gebruiken voor pizza, voeg dan zelf een eetlepel bakpoeder toe.



0 comments:

Post a Comment