Thursday, June 7, 2012

Lasagne met spinazie en ricotta!


Lasagne is een ideale ovenschotel. Je kunt het goed van tevoren klaarmaken, je kunt 'm in z'n geheel invriezen, en je kunt er veel groenten in kwijt! En deze overheerlijke versie is nog vegetarisch ook! De moeite waard om eens uit te proberen!


Lasagne met spinazie en ricotta:


Ingredienten voor de tomatensaus:
Ui, teen knoflook, 2 blikken tomatenblokjes, laurierblaadje, hand fijngesneden verse basilicum, zout en peper.


Voor het spinazie-ricottamengsel:
400 gr. spinazie, 250 gr. ricotta (supermarkt), zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels geraspte parmezaan, geraspte schil van een halve biologische citroen.


Overige ingredienten:
Lasagnebladen, 2 tomaten, 1 bol mozzarella in plakjes gesneden, 1 hand verse basilicum.


Begin met de tomatensaus. Fruit hiervoor een ui en een teen knoflook in wat olie. Voeg de blikken tomatenblokjes toe met een blaadje laurier, hand verse fijngesneden basilicum en maak op smaak met wat zout en peper. Laat deze saus op laag vuur 20 minuten inkoken. Af en toe doorroeren.

Roerbak ondertussen de spinazie in een pan met olijfolie. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Laat de spinazie op hoog vuur snel slinken. Zet daarna het vuur uit en laat wat afkoelen.
Laat de spinazie uitlekken maar bewaar het vocht. Snijd de spinazie fijn en roer er de ricotta, wat geraspte parmezaanse kaas en de geraspte schil van een halve citroen door. Giet er wat kookvocht bij als het mengsel te droog is geworden.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de tomatensaus (verwijder het laurierblaadje!). Leg hierop lasagnebladen. Dit kunnen verse bladen zijn of gedroogde uit een pak. Verdeel hierover het spinazie-ricottamengsel. Leg hierop opnieuw lasagnebladen en maak de schotel af met de rest van de tomatensaus. Beleg de saus met plakjes verse tomaat, bestrooi deze met een hand basilicumblaadjes en de mozzarellaplakjes.

Bak de lasagneschotel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bestrooi hem voor serveren opnieuw met verse basilicum.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment