Jaren geleden werkte ik naast mijn studie bij een groentenboer. Daar maakte we veel salades zelf. Zo ook deze spitskoolsalade. Het recept was al een beetje weggezakt, maar gelukkig wist m'n zus 'm nog! Het is een heerlijke salade als bijgerecht, als lunch of bijvoorbeeld bij de Bbq!
Spitskoolsalade!
Ingredienten als bijgerecht voor 4 personen ong.:
Halve spitskool, 4 mandarijnen, 2 appels, 2 schijven ananas, 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 100 gram walnoten.
Schaaf of snijd de spitskool fijn. Snijd de appels (met schil) in kleine blokjes. Schil de mandarijntjes dik en snijd de partjes uit de velletjes. Schil de plakken ananas rondom en haal het hart eruit. Snijd in kleine blokjes. Meng al het fruit met de fijngesneden spitskool. Hak de walnoten grof en voeg deze ook bij de salade. Maak de salade aan met de yoghurt en de mayonaise.
Je kunt evt. ook mandarijn en/of ananas uit blik gebruiken. Maar ik weet niet of je dat nog doet als je dit filmpje hebt bekeken. Vanaf 12 minuten wordt het interessant... Vers is altijd beter, dat blijkt maar weer ;-)
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1133952
Wednesday, June 27, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment