Friday, June 22, 2012

Sushi 3: Tonijn met avocadocreme!


Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met tonijntartaar. Het gerecht stond in het nieuwe nummer van Delicious, maar ik heb het recept wat aangepast.

Ingredienten voor 8 stuks:
1/2 vel nori, 50 gram tonijn, 50 gram komkommer, 1 avocado, 1 limoen, zout en peper, sesamzaadjes (witte en zwarte), 2 el soyasaus (yakso), 1 el olijfolie, tuinkers, evt. tabasco

Knip het halve norivel in 8 gelijke vierkantjes. Maak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork, keukenmachine of staafmixer. Voeg een kneepje limoensap toe en breng op smaak met zout en peper en evt. een paar druppels tabasco.

Meng de soyasaus met de olijfolie en het sap van een halve limoen met elkaar tot een dressing.

Snijd de tonijn en de komkommer in hele kleine blokjes en maak aan met de helft van de dressing.

Leg de nori vierkantjes op een bord, schep er een eetlepel avocadocreme op en verdeel de tonijntartaar over de creme. Bestrooi met de sesamzaadjes en een plukje tuinkers. Sprenkel nog wat van de resterende dressing over het bord.

Eet smakelijck!


0 comments:

Post a Comment