Thursday, June 14, 2012
Rucolapesto!
Ik had afgelopen weekend nogal wat rucola in de koelkast, vers uit eigen tuin. Heerlijk om verse pesto van te maken. Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum! Je kunt de amandelen vervangen voor pijnboompitten maar met amandelen is het ook heerlijk.
Ingredienten:
2 handen vol rucola, 3 el amandelen, 2 el parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, olijfolie, zout en peper.
Doe de rucola, amandelen, de kaas en de knoflook in de keukenmachine. Maal het helemaal fijn tot een pesto. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuige pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Pesto is heerlijk op een stokbroodje, op pizza, bij pasta, als dip, in pastasauzen etc.
Met een laagje olie kun je de pesto een paar dagen afgesloten bewaren in de koelkast.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment