Er zijn maar weinig ijsjes te koop zonder E-nummers, of zonder (fructose) glucosestroop. Bij de Albert Heijn (en misschien in meer supermarkten) verkopen ze sinds kort Erbens Natuurijs. Dit is biologisch ijs, en lekker!
Maar zelf maken is ook leuk en makkelijk! En je weet zelf precies wat je erin stopt. Je kunt nu overal ijslollymakers kopen. Bij de Kruidvat zag ik ze al in de folder staan voor 1 euro.
Voor de ijsjes heb je vers fruit nodig. Ik heb een keukenmachine inclusief sapcentrifuge. Ideaal, want in mum van tijd heb je heerlijk vers sap zonder 'pulp'. Dit sap giet ik in de houdertjes en laat ik bevriezen. Zonder suiker en zonder toevoegingen heb je hele pure ijsjes.
Als je geen sapcentrifuge hebt kun je het fruit fijn maken in een blender of keukenmachine, en wat verdunnen met diksap om dit vervolgens in te vriezen in de houders.
Op deze manier kun je gaan experimenteren. 3-kleurenijsjes: onderin aardbeiensap, dan een laagje kiwi en afsluiten met ananassap. Heel voorzichtig erin lepelen zodat het niet met elkaar vermengt.
Je kunt ook aardbeien pureren, mengen met wat yoghurt en evt. wat suiker en dit invriezen voor yoghurt-aardbeienijsjes.
En als je helemaal geen zin hebt om zelf te kliederen met blender, keukenmachine etc. kun je ook een fles pure peren of appelsap of ander vruchtensap kopen (bijv. in de natuurwinkel) en deze in de houdertjes gieten.
Succes!
0 comments:
Post a Comment