Wednesday, September 5, 2012

Groentenratatouille!

Soms heb je van die dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten en toch gezond en voedzaam wilt eten. Deze maaltijd is er zo een. Vooral nu de courgettes in het seizoen zijn is dit een ideale manier om er vanaf te komen ;-)
Het recept hieronder serveer ik als volwaardige maaltijd met daarbij nog wat (rauwkost)salades, maar ik maak het ook regelmatig als bijgerecht (bij bijv. worteltjes), maar dan laat ik wel het gehakt weg.

Groentenratatouille:

Ingredienten:
250 gram rundergehakt, 1 courgette, 150 gram champignons, rode paprika, gele paprika, 1 ui, 1 teen knoflook uitgeperst, 3 tomaten, 1 tl bouillonpoeder (bijv. dr. Vogel), zout en peper, (kokos)olie

Fruit de ui met de knoflook even aan in de olie. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Snijd de courgette, paprika's, champignons fijn en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Laat de groenten lekker meebakken tot ze zacht en gaar zijn geworden. Maak op smaak met de bouillonpoeder en zout en peper. Snijd tot slot de tomaten fijn en voeg deze ook toe. Verhit nog even een paar minuten door en dien dan op.

Lekker met bijvoorbeeld rijst of pasta, een avocadosalade met tomaat en wat komkommer.

Eet smakelijck!




0 comments:

Post a Comment