Bij mijn ouders in de tuin staan zoveel bonen, dat we zo ongeveer 1 keer in de week bonen eten ;-) Nu vinden we dat gelukkig helemaal niet erg, want met dit recept vinden we ze heerlijk! Nu had ik alleen geen tauge in huis, maar wel heel veel paprika's. Dus ik heb een beetje ge-experimenteerd en het was nog lekker ook ;-) Daarbij gegrilde courgette en aubergine plakken, wat basmatirijst en biologische worstjes en we hadden een hele lekkere maaltijd! Bonen met paprika's
Ingredienten:
Spercieboontjes, 1 rode paprika, 1 groene en/of gele paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el soyasaus (Yakso), 2 el chilisaus (Yakso), 1 el palmsuiker, zout en peper, olie
Kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Snijd de paprika's in lange repen en de ui in halve ringen. Verhit de olie in de wok en fruit de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en laat een kwartier meebakken. Voeg de laatste 5 minuten de voorgekookte boontjes toe en maak op smaak met de palmsuiker, de soya en de chilisaus, zout en peper.
Eet smakelijck!
0 comments:
Post a Comment