Thursday, September 27, 2012

Chocola!

Pure chocolade is erg goed voor je gezondheid. In pure chocola zitten flavonoiden (antioxidant). Deze goede stof zorgt er bijv. voor dat je bloeddruk verlaagt, werkt ontstekingsremmend, cholesterolverlagend, goed voor de bloedsomloop, gaat veroudering tegen, kankerwerend etc.

Genoeg van eten dus ;-) Komt dat even goed uit! Helaas zit in de meeste pure chocolade suiker. En dat is dan weer niet zo goed voor je. Nu is er bijv. Lovechock chocolade zonder geraffineerde suiker, maar deze is wel prijzig voor een klein beetje chocola. Maar met dit makkelijke recept maak je het in het vervolg gewoon zelf.

Ingredienten:
100 gram kokosolie, 50 gram rauwe cacaopoeder, 75-100 gram mix van noten, zaden, rozijnen, cranberry's, mulberry's, goji's* etc.

Verwarm de kokosolie op heel laag vuur. Zodra ze zacht is, direct van het vuur afhalen. Hak de noten/vruchtenmix wat fijn. Meng de kokosolie met de cacaopoeder en meng dit vervolgens door de noten/vruchten. Strijk uit op een stuk bakpapier en laat het opstijven in de vriezer. Haal de chocolade uit de vriezer als het bevroren is (3 uur) en breek in stukjes. Bewaar de chocolade daarna in de koelkast.

*Je kunt natuurlijk ook alleen noten of alleen rozijnen gebruiken. Net wat je lekker vindt.

Dit recept is een bewerkt recept van Julia Kang.


0 comments:

Post a Comment