Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de laatste tijd erg druk en zijn onder andere de bovenverdieping aan het opknappen, dus dan schiet het bloggen er wel eens bij in! Wees geen bang dat er geen inspiratie meer is, want ik heb nog bergen recepten om te bloggen ;-) Kan soms niet kiezen wat ik als eerste moet plaatsen.
Ik wilde heel graag eens een biscuitbodem maken zonder meel (dus glutenvrij!)en zonder geraffineerde suiker. En ja hoor, het experiment slaagde zomaar in 1 keer! Dat is gelukkig meestal zo, want ik vind het erg zonde om iets weg te moeten gooien.
Je kunt met het beslag uiteraard ook cupcakes maken, etc! Deze kun je dan weer lekker vullen met jam, botercreme, fruit etc! Houd er dan wel rekening mee dat het korter in de oven moet, zo'n 15-20 minuten.
Biscuitbodem zonder meel en zonder suiker!
Ingredienten:
6 eieren gesplitst, 100 gr. amandelmeel*, 75 gr. hazelnoten**, 175 gr. roomboter, 100 gr. agavesiroop,
Verwarm de oven op 175 graden en vet een springvorm van 24 cm in. Smelt de roomboter in een pan en laat wat afkoelen. Maal de hazelnoten helemaal fijn in een keukenmachine. Mix de eidooiers samen met de agavesiroop tot een stevige romige massa. Vermeng met de roomboter en de gemalen noten. Klop de eiwitten stijf in zo'n 5 minuten tot zich mooie pieken vormen en vermeng voorzichtig met het dooier-beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten tot hij gaar is (controleer met een sateprikker!). Laat goed afkoelen en snijd hem dan voorzichtig doormidden. De biscuit is veel sneller beschadigd dan een cake-biscuit.
Deze biscuit heb ik even heel snel gevuld met mascarpone-slagroom gemengd met verse frambozen.
*Je kunt ook gewone blanke amandelen nemen en deze samen met de hazelnoten fijnmalen in de keukenmachine.
**Wil je liever geen hazelnoten gebruiken, dan gebruik je hiervoor in de plaats ook amandelmeel. Dus 175 gram amandelmeel.
0 comments:
Post a Comment