Saturday, February 26, 2011

Chinese nasi

Nasi van de chinees is heel makkelijk zelf na te maken.

Je neemt een ong. 4 kopjes gekookte witte rijst. Dit kan rijst zijn van een dag oud of rijst uit de vriezer. (Ja, je kunt restjes gekookte rijst heel goed invriezen, tot je weer een portie hebt!)
Je snippert een ui en een paar (2) preien. Fruit de ui in wat olie en doe hier de prei bij als de ui glazig is. Roerbak dit een paar minuten en duw het mengsel aan de kant in je pan. Kluts 2 eieren en doe dit in de pan aan de 'schone kant' en blijf roeren met een houten spatel. Het ei gaat stollen en je zorgt dat je eistukjes krijgt. Beetje voor beetje roer je het preimengsel weer door het ei totdat je alles hebt gemengd. Meng nu de gekookte rijst erdoor en klein gesneden blokjes ham (vleeswaren). Even goed doorverwarmen je hebt de nasi zoals je die bij de chinees krijgt!

Sambal bij?

0 comments:

Post a Comment