Ik ben dol op toetjes. En dan vooral met chocolade. Maar dit is geen chocoladetoetje, maar toch ontzettend lekker en fris! Een echte aanrader. Het recept komt van Adreas Caminada een 2 Michelinsterren chefkok uit Zwitserland. Laat dit je niet afschrikken want het is heel makkelijk om te maken.
4p.
125 gr. eiwit 175 gr. suiker 125 gr. gemalen amandelen 20 gr. gesmolten boter 100 gr. yoghurt 100 gr. creme fraiche 40 gr. poedersuiker 2,5 bl. gelatine, geweekt 1 citroen 1 limoen 100 gr. geklopte slagroom frambozen naar smaak, frambozenlikeur
1. Oven op 180 C.
2. Klop het eiwit in een kom met 50 gr suiker stijf. Meng de gemalen amandelen en de rest van de suiker erdoor. Gevolgd door de gesmolten boter. Schenk dit mengsel in een sjabloon op een bakmat en bak 10 min. Steek de biscuits voorzichtig los.
3. Meng creme fraiche, yoghurt en poedersuiker door elkaar. Week de gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm de gelatine in een beetje van het yoghurtmengsel tot het oplost en roer dit door de rest van het mengsel. Breng op smaak met citroen en limoensap en roer door. Schep de geklopte slagroom erdoor en schenk de massa in een bakvorm. Laat 2 uur in de koelkast afkoelen.
4. Marineer de frambozen in poedersuiker, frambozenlikeur en een beetje frambozenpuree.
5. Snijd de afgekoelde yoghurtmousse in mooie porties en verdeel over de borden. Leg de frambozen erop. Bestrooi de amandelbiscuits met poedersuiker en plaats ze op/bij de mousse.
Saturday, February 26, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment