Saturday, February 26, 2011

Avocado!


Mijn nieuwe favoriet in de keuken. Avocado. Avocado's zijn erg gezond en ontzettend lekker.

Je kunt het eten op brood met wat zout en een pluk alfalfa, je kunt het eten in salades etc. Een absolute topper is Guacemole. Je kunt dit kant en klaar in de winkel kopen, maar dat heeft niets maar dan ook niets te maken met avocado. Het percentage aan avocado wat daar in zit is iets van 0,6 procent :-)
Guacemole.

Prak het vruchtvlees van 2 avocado's fijn met een vork. Doe hierbij een heel fijn gesneden tomaat en breng het op smaak met zout en peper en een paar druppels tabasco (let op: zeer pittig, namelijk rode peper). Dit is de basis. Hier kun je aan toevoegen evt. een lepel creme fraiche om het romig te maken, of een kneepje limoensap, of fijngesneden verse rode peper als je van pittig houdt. Maar in principe is de basis al geweldig!
Deze guacemole kun je als dip gebruiken met tortillachips. Verrukkelijk!
Om verder te gaan op de Mexicaanse tour:


Chili con Carne.

Hiervoor gebruik je:
Gehakt, ui, teen knoflook, winterwortel, rode paprika, blikje mais, pot kidneybonen of bruine bonen, chilipoeder, zout en peper, beetje bouillon, tomatenpuree.


Snipper de ui en knoflook en fruit dit in olie. Voeg hierbij de winterwortel en de paprika die je heel fijn in blokjes hebt gesneden. Bak dit even lekker aan en voeg dan een klein beetje bouillon toe. Laat dit even stoven.

Voeg dan het gehakt toe in brokjes en bak dit mee. Breng het op smaak met zout en peper en een klein beetje chilipoeder (let op: pittig!) Blijf proeven, want je maakt het al snel te scherp. Voeg hierbij een paar flinke lepels tomatenpuree. Je kunt evt. een blik tomatenblokjes toevoegen als je dat lekker vindt, ik doe het niet.


Voeg het blikje mais en de bruine bonen toe en verwarm goed door. Je kunt het nog op smaak brengen met wat sambal of een paar druppels tabasco voor de pittigheid, ik vind hem met chilipoeder al pittig genoeg.
Als je het lekker vindt kun je nog wat ananasblokjes toevoegen.


Lekker met rijst, maar nog lekkerder:

Verwarm in de oven of koekenpan een paar tortillawraps. Leg een wrap op je bord en doe hier een flinke schep chili con carne in. Doe er wat vers geraspte kaas over strooien en vouw de wrap dicht. Eet dit met een flinke hoeveelheid Guacemole en een lekkere klodder creme fraiche. Geloof me, als je dit heb gegeten wil je het minstens 1x per week op tafel terug zien. Eet smakelijk :-)


0 comments:

Post a Comment