Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat? Niet veel in ieder geval. Wat zit er wel in? Ehm, yoghurt, suiker in het meest positieve geval anders krijg je aspartaam, acesulfaam-K, sacharine, cyclaamzuur, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, en als je een beetje geluk hebt jawel, het is vruchtenyoghurt dan zit er een heel klein beetje fruit in.
Dat kan beter. Met een kleine moeite heb je zelf vruchtenyoghurt op tafel waarvan je weet wat je eet.
Je neemt een hoeveelheid yoghurt (het liefst volle yoghurt en biologisch) en een paar lepels (naar smaak) vruchtenjam (het liefst zelfgemaakt anders is Bonne Maman een goed alternatief). Dit roer je door elkaar en je hebt vruchtenyoghurt. Voor aardbeienyoghurt gebruik je aardbeienjam, voor frambozenyoghurt frambozenjam/confiture, voor sinaasappelyoghurt sinaasappeljam/confiture etc. Ja echt, zo simpel is het.
Wat ook heerlijk is om hierbij geklopte slagroom toe te voegen. Dan heb je vruchtenroomyoghurt. Ik kan hier niet in woorden uitdrukken hoe lekker dat is! Dat moet je proeven!
Nu is het geen tijd voor verse aardbeien/frambozen/fruit, anders kun je ook vers fruit even pureren met de staafmixer en dit toevoegen aan de yoghurt. Evt een schep suiker voor de zoetekauwen.
Saturday, February 26, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment