Saturday, February 26, 2011

Nog een topper!

En dan gooien we er gelijk nog maar een topper in! Tobleronemousse. Je kent vast wel de overheerlijke chocolade van Toblerone. Van die heerlijke reep kun je ook een fantastisch toetje maken. Een mousse. Het is zo ontzettend makkelijk en het resultaat is geweldig lekker.
Je hebt er bijna niets voor nodig! Dit is echt een toprecept en het proberen waard.

Let op: Dit is een van mijn eerste recepten op deze blog. Destijds had ik niet dezelfde inzichten als die ik nu heb. Terecht werd ik gewezen op het ingrediënt vanilline wat in Toblerone zit. Niet zo gezond dus. Lekker bewaren voor op een feestdag ;-)

De tobleronemousse!


Voor 4 personen:

5 el melk, 200 gr. toblerone, 300 ml slagroom

Melk verwarmen, 2 hoekjes van de toblerone afbreken en apart leggen. De rest in stukken hakken en au bain marie smelten.

De melk er ondertussen al roerend bij gieten en daarna een beetje af laten koelen.

Slagroom stijfkloppen en hem door de nog vloeibare toblerone spatelen. Let op dat je chocolade voldoende is afgekoeld anders gaat de slagroom namelijk schiften. En dat is niet zo'n smakelijk gezicht :-)

Afgedekt min. 4 uur koud wegzetten. Maak met 2 lepels quenelles van de mousse. Serveer in glazen en rasp er de achtergehouden toblerone overheen (als je die niet allang achter de kiezen hebt :-))

Als de mousse na 4 uur nog niet stijf genoeg is kun je 'm altijd nog even in de vriezer zetten.

Eet smakelijk. Ik hoop dat je daarna al je vingers nog over hebt.

Bron: Foodies

0 comments:

Post a Comment