Tuesday, April 24, 2012

Vissticks!

Kinderen zijn vaak dol op vissticks. En menig volwassene ook :-) Vooral vissticks met wortels en aardappels was en is erg favoriet. Gelukkig is het zelf maken van vissticks erg makkelijk en niet veel werk. Hier volgt het recept.
Vissticks:
 
 
Ingredienten:
Stevige witvis, 1 geklutst ei, speltbloem, paneermeel, olie om in te bakken.
 
 
Snijd de witvis in repen van ong. 2 a 3 cm breed. Wentel de vis door de bloem, vervolgens (met een vork) door het geklutste ei en haal de visstick door de paneermeel. Zorg dat de hele vis is bedekt met de paneermeel. Verhit olie in een pan en bak de vissticks om en om in ong. 10 minuten mooi bruin en gaar.
 
 
Je kunt de vis ook helemaal fijnmalen in de keukenmachine en dan vissticks vormen. Persoonlijk vind ik dit een beetje zonde van de vis. Op mijn manier hebben niet alle vissticks een echte visstick vorm maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit.
 
 
Heerlijk bij gekookte worteltjes met tuinerwtjes met wat fijngehakte peterselie en een klontje roomboter. Daarbij krielaardappeltjes waar je op het laatste moment een bosje fijngesnipperde bosui aan toevoegd.

Eet smakelijck!

0 comments:

Post a Comment