Op mijn blog van de Monchoutaart had ik beloofd om mijn recept voor kwarktaart te delen.
Bij deze :-)
Kwarktaart:
Ingredienten voor de bodem:
200 gram fijngekruimelde biskwie naar keuze, 100 gram roomboter
Smelt de roomboter, doe de kruimels erbij en meng dit mengsel goed door elkaar. Verdeel dit over een bakvorm waarvan de bodem is bekleed met bakpapier. Laat de bodem koud worden in de koelkast.
Ingredienten voor de kwarkvulling:
300 gram fruit naar keuze*, 1 persinaasappel, 10 blaadjes gelatine, 500 gram kwark, 200 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom (bio van de AH)
Pureer het fruit, pers de sinaasappel uit, week de blaadjes gelatine in koud water en klop de slagroom stijf.
Verwarm het sinaasappelsap, en laat de gelatine in het sap oplossen. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Meng de kwark, de suiker, de vruchtenpuree en het sinaasappel/gelatinemengsel met elkaar.
Spatel dit door de geklopte slagroom en verdeel dit kwarkmengsel over de biskwiebodem. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
*Niet alle fruitsoorten zijn geschikt om te gebruiken in kwarktaart. Exotische fruitsoorten bijv. zorgen ervoor dat je taart niet goed opstijft. Dit zijn bijv. kiwi, ananas etc. Bovendien geeft kiwi een bittere smaak als het wordt gecombineerd met zuivel.
Fruit wat erg geschikt is zijn aardbeien, frambozen, bosbessen etc.
En nog een toevoeging: op de foto zie je mijn kwarktaart, maar ik heb hem nog bewerkt met een geleispiegel. Dat is dus nog een dunne topping die over de kwarktaart komt. Dat je niet denkt: 'wat een rare kleur voor een kwarktaart'... Als je goed kijkt zie ja daaronder nog een randje echte kwark op de foto :-)
0 comments:
Post a Comment