Een verjaardagstraktatie bedenken valt soms niet mee. Laat staan als de traktatie ook nog eens
E-nummervrij 'moet' zijn. Ik zal hier wat ideetjes geven zodat je weer even vooruit kunt :-)
Hartige traktaties:
*Stokjes kaas/worst figuurtjes: Steek uit kaas en worst kleine figuurtjes met uitstekertjes. Bijv. sterren, bloemen etc. Steek de figuurtjes op een prikker en steek de prikkers in een stuk bekleed piepschuim of oase.
*Saucijzenbroodjes: http://smakelijck.blogspot.com/2012/03/saucijzenbroodjes.html
*Fruitspiezen: Neem een lange sate-prikker en prik 'm vol met een aardbei, framboos, bosbes, stuk kiwi, banaan, druiven etc.
*Doosjes rozijntjes ingepakt in cellofaan met een strik: Enkel geschikt voor de peutergroep :-)
Zoete traktaties:
*Appelbroodjes: http://smakelijck.blogspot.com/2012/02/appelbroodjes.html
*Cakepops: zie mijn blog: http://smakelijck.blogspot.com/2012/04/cake-pops.html
*Cupcakes met (aardbeien)botercreme: Bak cupcakes http://smakelijck.blogspot.com/2012/02/cupcakes.html. Maak botercreme zoals bij het recept van de cupcakes staat. Voeg een paar flinke eetlepels jam (frambozen of aardbeien bijv.) toe. Spuit dit in mooie toeven op de cupcakes en garneer met een framboos of een aardbei.
*Cake frietjes met slagroom: Vraag bij de snackbar om frietbakjes of haal ze bij de groothandel (Makro, Sligro). Snijd een paar (zelfgebakken) cakes http://smakelijck.blogspot.com/2011/03/cake.html in 'frietvorm', klop slagroom stijf en serveer de cake-frietjes in een patatbakje met slagroom-'mayonaise'.
*Petitfours: Bak een vierkante biscuit http://smakelijck.blogspot.com/2011/11/biscuitbodem.html. Snijd hem 2 keer doormidden zodat je dunne biscuitplakken hebt. Bestrijk de eerste laag met bijv. jam, de tweede met banketbakkersroom of slagroom. Stapel de biscuit en snijd in kleine vierkante blokjes. Smeer de blokjes af met slagroom en versier met hagelslag, amandelschaafsel en vers fruit.
*Poffertjes-spies: Zelfgebakken poffertjes aan een spies rijgen met wat fruit ertussen. Bijvoorbeeld druiven, banaan en/of aardbeien.
Succes!
0 comments:
Post a Comment