Thursday, April 26, 2012

Brood bakken met zuurdesem!

Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de blog: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/

Ik bakte mijn broden altijd met gist, maar wilde heel graag met zuurdesem gaan bakken. Nu kon ik het zelf ook uitvogelen, maar er waren zoveel verschillende meningen op het internet te vinden hoe je een zuurdesem kon maken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Eerst maar een workshop, en dan zien we wel weer verder.

Ik heb 'm gevolgd en het was geweldig. In een hele dag werd me uitgelegd hoe ik kon bakken met zuurdesem en we hebben het direct in de praktijk gebracht.

Voor jullie hier het recept hoe je met een zuurdesem begint: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/hoe-maak-je-zuurdesem.html


En dan het recept van het lekkerste brood wat je hiermee kunt bakken: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/04/zuurdesembrood-met-rozijnen-pecannoten.html

De foto hierboven is het eerste resultaat van de broden die ik thuis heb gebakken met zuurdesem. Inmiddels zijn daar al weer wat broden bijgekomen. Het is even wennen aan de werkwijze, maar het resultaat is erg lekker!

Ps: Op dit moment genieten we heerlijk van de vakantie! Ik heb een aantal blog-berichten vooruit gepland, dus dat gaat gewoon door. Ik zal echter niet of weinig in de gelegenheid zijn om reacties en mail te beantwoorden, dit hoop ik na 5 mei weer op te pakken!

0 comments:

Post a Comment