Wednesday, January 8, 2014

Pilav met spitskool!


Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je nog een restje rijst over hebt van een vorige dag kun je het prima in deze schotel verwerken. Zelf vind ik dit een ideaal lunchgerechtje omdat het zo snel klaar is.

Pilav met spitskool!

Ingrediënten voor 2 personen:

1/2 spitskool, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 (kleine) eetlepel milde currypasta (bijv. Geo organics (natuurwinkel)), 1 mango, flinke hand cashewnoten, 1 kop (zilvervlies)rijst, 12-15 gedroogde, ongezwavelde abrikozen

Bereiding:

Snijd de spitskool fijn, snipper de ui en de knoflook en snijd de mango en de gedroogde abrikozen in stukjes. Kook de rijst gaar. Kook de spitskool even 5 minuutjes voor totdat het beetgaar is.
Fruit de ui in een beetje kokosolie samen met de knoflook. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de rijst toe, de spitskool en roerbak tot het goed gemengd is. Voeg de mango, cashewnoten en gedroogde abrikozen toe en verwarm kort mee.  Bestrooi evt. met extra cashewnoten!

Tips:
*Ook lekker met blokjes kipfilet!
*Je zou ook Chinese kool kunnen gebruiken, deze hoef je niet voor te koken, maar kun je zo mee roerbakken!

Kidstip:
Kinderen zullen de pittige smaak misschien niet kunnen waarderen. Voor hen kook ik wat extra kool, wat extra rijst, ik snijd wat extra blokjes mango, en zet wat cashewnoten, plakjes komkommer en cherrytomaatjes in aparte schaaltjes op tafel. Zo kunnen ze hun eigen bordje samenstellen, met wat zij graag lusten!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

0 comments:

Post a Comment