Pannenkoeken kun je op vele manieren bakken, met allerlei soorten meel. Gelukkig is het aanbod van diverse soorten meel groot en lijkt wel steeds groter te worden. Vooral nu steeds meer bekend wordt dat tarwemeel een grote belasting is voor ons lichaam én we (met een gemiddeld voedingspatroon) al heel veel tarwe nuttigen op een dag is het beter om zoveel mogelijk met granen en graansoorten te variëren. Maar er zijn ook glutenvrije soorten meel die veel voedingsstoffen bevatten, zoals boekweit-, quinoa- en kokosmeel.
In dit recept een recept voor pannenkoeken. Glutenvrij én zo je wilt ook zuivelvrij. Mét serveertips!
Pannenkoeken! Glutenvrij en zuivelvrij!
Ingrediënten voor ongeveer 6-8 pannenkoeken:
175 gram boekweitmeel, 75 gram kokosmeel, ongeveer 400-500 milliliter amandelmelk (of andere plantaardige melk), 2 eieren, kokosolie om in te bakken.
Bereiding:
Klop de eieren en de melk door het meel. Begin met een beetje melk en voeg steeds meer toe tot het beslag de gewenste dikte heeft.
Smelt kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken één voor één mooi bruin en gaar.
Serveertips:
*Lekker met een schepje kwark, wat seizoensfruit en fijngehakte noten. Dit is ook heerlijk als ontbijt of lunch!
*Beleg de pannenkoeken in de pan met plakjes appel en bak deze mee.
*Bak op dezelfde manier stukjes ui, champignons en paprika mee.
*Brokkel wat geitenkaas over de pannenkoeken, wat honing en serveer met pijnboompitjes!
*Gebruik in plaats van poedersuiker of stroop biologische honing of suikervrije jam!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Wednesday, January 22, 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment