Monday, January 6, 2014
Crunchy Chocolade Ontbijt!
Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als tussendoortje (óf toetjes) ook erg lekker ;-) Het recept is niet van mezelf, maar had ik een hele tijd geleden gevonden op een site met paleo recepten, namelijk deze: http://www.agirlworthsaving.net/.
Later zag ik iemand het recept aanraden op Facebook en uiteindelijk besloot ik het in de kerstvakantie maar eens te gaan uitproberen. De reacties waren erg lovend, en ik moet zeggen dat het inderdaad lekker is! Leuk klusje ook voor de kinderen om mee te helpen de balletjes te draaien... Dat was namelijk de grootste klus! Ik zat later te denken om één grote plaat te bakken en deze dan in stukjes te breken, maar ben bang dat het dan wat droog wordt. Hoe dan ook, het is een lekker, voedzaam ontbijt!
Crunchy Chocolade Ontbijt!
Ingrediënten:
150 gram amandelmeel, 2 eetlepels kokosmeel, 2,5 eetlepels cacao, 1 eiwit, 1 eetlepel kokosolie, snuf keltisch zout, 85 gram biologische honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten met elkaar tot een deeg, dit kan gewoon in een schaal met behulp van een lepel of vork. Maak kleine balletjes van het deeg en verspreid deze over een vel bakpapier. Schuif in de oven en bak in 15 minuten gaar.
Laat de balletjes afkoelen en bewaar ze bijvoorbeeld in een weckpot.
Serveer de balletjes in een schaaltje biologische biogarde, kwark, amandelmelk o.i.d. met wat vers fruit!
Eet smakelijck en een fijne dag!
Liefs, Williene
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment