Friday, May 4, 2012

Vega-burgers!

Wij eten ongeveer 3 keer per week vlees en 1 keer vis. De rest wordt dus vegetarisch gegeten. En dat gaat prima, niemand die dan het vlees mist. Met deze vega-burgers is het probleem helemaal opgelost, want dat kan prima dienst doen als vleesvervanger.

Vega - kaas - burger:

Ingredienten voor ongeveer 6 burgers:
200 gram geraspte kaas, 2 eieren, 2 sneetjes brood, verkruimeld in bijv. de keukenmachine, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 tl paprikapoeder, handje fijngehakte peterselie, 3 stengels bosui fijngehakt, zout en peper.

Meng alle ingredienten goed door elkaar. Maak er nu met je handen platte burgers van. Rol deze burgers door paneermeel en bak de burgers om en om in olie bruin en knapperig.

Tips:
*I.p.v. bosui kun je ook een gewone ui toevoegen. Of voor de pittigheid een rode peper.
*Varieren met andere kruiden zoals chili, cayennepeper, italiaanse kruiden etc.


0 comments:

Post a Comment