Thursday, May 10, 2012
Ciabatta met asperges en gepocheerd ei!
Mmm, de lente op je bord! Een lekker lunch-gerechtje voor als je iets meer tijd hebt!
Ingredienten (voor 4 personen):
1 ciabattabrood (of zuurdesembrood) in schuine plakken gesneden, 1 bos groene asperges, 4 plakken gerookte zalm, 4 eieren, zout en peper, zelfgemaakte hollandaisesaus, olijfolie, zwarte peper
Besmeer de sneetjes ciabatta met olijfolie en bak deze in de oven tot ze mooi bruin zijn. Snijd ong. 2 cm van de onderkant van de asperges en kook deze in ong. 5 minten gaar. Leg per persoon 2 sneetjes ciabatta op een bord en leg er een plak gerookte zalm op. Verdeel hier 3 a 4 asperges over en leg een gepocheerd ei op de asperges. Serveer met zelfgemaakte hollandaise en trostomaatjes uit de oven. Bestrooi met zwarte peper.
Simpele Hollandaise:
Smelt 150 gram roomboter in een pan. Mix 2 eidooiers met een flinke tl mosterd in de mixer tot het een gebonden massa wordt. Voeg de gesmolten boter in druppels toe tot je een soort van mayonaise hebt. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Eieren pocheren:
Hier kun je zien hoe je eieren pocheert. De klassieke manier en de manier voor dummies ;-)
http://www.foodtube.nl/video/4/Ei-pocheren
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment