Tuesday, November 29, 2011

Rode kool met appeltjes

Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes.
Wij eten dit met verse aardappelpuree en heerlijke hachee. Je hebt voor dit complete menu wel een middagje nodig, maar het is geweldige winterkost!

Rode kool:

Smelt 30 gram roomboter in de (hapjes)pan en roer hier een lepel palmsuiker doorheen. Doe er een kaneelstokje bij, 5 a 6 kruidnagels en roer dit door met een houten spatel. Los zo de suiker op in de boter.

Doe de fijngesneden rode kool (ik gebruik een halve) bij het mengsel, voeg direct een glas rode wijn toe, 2 eetlepels rode wijnazijn of balsamicoazijn en wat zout. Leg het deksel op de pan en breng het aan de kook.

Voeg 2 appels, geschild en in blokjes toe en stoof de rode kool nu in 1 a anderhalf uur gaar. Af en toe omscheppen.

Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment