Dit is een lekker recept voor appel-kruimeltaart. Het is een recept van La Place, V&D.
Anders dan alle andere appel-kruimeltaarten, deze heeft namelijk een cakebodem. Verrassend en erg lekker.
Cakebeslag:
80 gram roomboter, 80 gram suiker, snuf zout, 1,5 ei, 1 el melk, 115 gram bloem, 1 el bakpoeder, klein beetje citroenrasp.
Oven 190 graden.
Alle ingredienten mixen tot een glad cakebeslag. Verdeel dit beslag in een 28 cm. vorm die bekleed is met bakpapier.
Voor de vulling gebruik je 1 kilo appels, in blokjes gesneden, gemengd met wat suiker en kaneel. Deze vulling verdeel je over het cakebeslag maar niet te hard drukken.
Voor het kruimeldeeg:
115 gr. koude roomboter, 115 gr. suiker, 165 gr. bloem, snuf zout, klein beetje citroenrasp.
Meng dit mengsel goed met je handen door elkaar heen tot een kruimelig deeg.
Strooi deze kruimels over de appelvulling.
Zet de taart in de oven voor ong. 50 minuten.
Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker, lekker met een bolletje ijs of vanilleslagroom!
Friday, November 11, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment