Monday, November 14, 2011

Rijsttafel deel 2: Foe yong hai

Voor de Foe yong hai heb je nodig:

1 prei, in dunne ringen gesneden.
ong. 200 gr. champignons in dunne plakjes.
4 eieren losgeklopt met peper en zout
klein beetje fijngesneden bladpeterselie

Bak de prei even aan en voeg de champignons toe. Laat dit even goed bakken en duw het mengsel naar 1 kant van de pan. Voeg de losgeklopte eieren toe in de pan, roer dit mengsel door elkaar zodat je roerei krijgt. Voeg beetje bij beetje de groenten en evt. wat bladpeterselie weer toe en als het ei gestold en goed gemengd is, is het klaar. Doe dit mengsel in een schaal en schenk de saus erover heen.

De saus:
2 dl. kippenbouillon (zelfgemaakt of natuurwinkel), 4 el tomatenketchup (natuurwinkel), 1 el palmsuiker, 2 el ketjap manis (Yakso), 1 tl gemberpoeder.

Kook de bouillon en voeg de rest van de ingredienten toe, breng het opnieuw aan de kook en bind het met 1 el maizena gemengd met 2 el koud water. Voeg evt. nog een mespuntje laospoeder toe.

Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment