Monday, November 21, 2011

Gehaktstaaf of letter

In deze tijd van het jaar zie je overal de amandelletters verschijnen. Erg lekker, maar je kunt heel gemakkelijk zelf een hartige variant met gehakt maken.

Deze gehaktstaaf maak ik voor 2 personen en dan als 'hapje' tussendoor.

Nodig:
250 gr. gehakt, halve rol vers bladerdeeg, kruiden voor het gehakt, 2 eieren, paneermeel of broodkruim.

Kneed het gehakt met wat broodkruim of paneermeel, 1 ei en kruiden naar smaak. Ikzelf doe vaak een scheutje soya (yakso), chilisaus (yakso), kerriepoeder, 1 theelepeltje bruine suiker, scheutje gembersiroop (natuurwinkel), snufje chilipoeder, peper en zout. Dit kneed ik goed door elkaar.

Leg de halve plak bladerdeeg voor je, leg het gehakt erop en rol het op tot een staaf. Als je het gehakt en het bladerdeeg verdubbeld dan zou je van de staaf een letter kunnen vormen.
Vouw de uiteinden goed dicht en bestrijk de rol met geklutst ei. Laat het een half uur rusten, bestrijk het nogmaals met ei en schuif het dan in een voorverwarmde oven van ong. 200 graden.
Na ong. 25 a 30 min. is de staaf mooi bruin en gaar.

0 comments:

Post a Comment