De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de ander ging het helemaal mis. Het recept was nodig aan een gezonde vervanging toe. Ontbijtkoek wordt veel gegeten en helaas denken nog steeds veel mensen dat het een gezond en verantwoord tussendoortje is. Maar ontbijtkoek uit de supermarkt bevat erg veel suiker en is verre van gezond en verantwoord.
Deze ontbijtkoek is gemaakt met meel i.p.v. bloem en met natuurlijke suikers. Maar zoals ik wel vaker zeg, het blijven suikers, ook al houden ze onze bloedsuikerspiegel redelijk stabiel en bevatten ze nog voedingsstoffen. Ook in deze koek gaat een redelijke hoeveelheid (natuurlijke) suiker. Het is zonder meer een beter alternatief voor supermarkt ontbijtkoek, maar wees ook hier matig mee!
Voor de zoetekauwen onder ons mag er 25 gram extra palmsuiker óf honing bij ;-)
Ontbijtkoek met natuurlijke suikers!
Ingrediënten:
400 gram speltmeel, 100 gram honing, 75 gram palmsuiker, 200 milliliter (amandel of rijst)melk, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, snuf pimentpoeder, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1,5 theelepel baksoda, snufje zout
Mix alle ingrediënten met een mixer een minuut of 10 goed door elkaar. Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik en schuif in een voorverwarmde oven en bak in 50 á 55 minuten gaar op 150 graden. Test met een prikker of de koek goed gaar is!
Eet Smakelijck!
0 comments:
Post a Comment