Thursday, June 20, 2013
Dadeltaart!
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet mijn bedoeling en ik hoop er echt weer tijd voor vrij te maken! Want naast mijn boek wil ik gewoon net zoveel recepten en blogs blijven schrijven zoals jullie van me gewend zijn!
Deze dadeltaart staat in mijn kookboek en ook op de site www.smakelijck.nl bij de voorproefjes. Deze taart is erg makkelijk om te maken en een groot succes bij de workshops, visite e.d. Echt een aanrader om te proberen. Zelfs Teus, die dadels helemaal niet zo lekker vindt, is gek op deze taart! In het kookboek staat dat je 50 gram palmsuiker moet toevoegen, als je suikervrij eet dan is dit in deze taart al snel te zoet, dan volstaat 30 of 40 gram palmsuiker ook. Hou je wel van zoet, hou dan 50 gram aan!
Dadeltaart
Ingrediënten:
250 gram ontpitte dadels, 125 gram roomboter, 40 gram palmsuiker, 50 gram walnoten (of pecannoten), half ei, 1 eetlepel honing, 100 gram speltbiskwie (zonder suiker bijv. van het molenaartje uit de natuurwinkel), handje kokosrasp
Bereiding:
Hak de dadels en de walnoten grof. Hak de biskwietjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnede.
Smelt de boter op laag vuur. Roer de suiker erdoor heen tot het oplost in de boter. Klop het halve ei los en voeg bij het botermengsel. Klop direct zodat het zich goed vermengt en niet gaat stollen. Voeg de honing en de dadels toe en verwarm 1 minuut goed door. Voeg de biskwietjes en de walnoten toe en laat nog even door verwarmen. Giet in de bakvorm en laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi voor serveren met geraspte kokos.
Eet smakelijck!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment