Tuesday, February 12, 2013

Rucola salade!


Een lekkere frisse salade die je prima bij een (getoaste) boterham kunt eten of bij de hoofdmaaltijd. Hij is lekker fris, en zorgt gelijk voor extra groenten. In deze salade zitten ook kappertjes. Kappertjes zijn ongeopende bloemknopjes en bevatten erg veel quercetine. Quercetine heeft een positieve invloed op onze gezondheid en remt de groei van kankercellen. Kappertjes zijn best zout, dus liever geen extra zout toevoegen.

Rucola salade!

Ingrediënten:
1 avocado, kwart komkommer, 2 tomaten, kleine blokjes (geiten)kaas, 2 handjes rucola sla, 2 eetlepels kappertjes, peper
Dressing: 2 el yoghurt, 1 el mayonaise, kneepje citroensap, scheutje olijfolie, peper, 1 kleine teen knoflook (of knoflookpoeder als je de smaak van vers te sterk vindt).

Snijd de ingrediënten in kleine blokjes en meng met de rucola. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng dit naar smaak met de salade. Serveer direct.




0 comments:

Post a Comment