Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Maar ook hier wordt het steeds meer verkocht (Toko en natuurwinkel). Ghee is geklaarde boter en spat niet bij het bakken. Uit de boter worden de eiwitten gehaald waardoor de boter hoger verhit kan worden. Het zelf klaren van boter is erg gemakkelijk (het kost wel wat tijd) en is veel voordeliger.
Ghee
Ingrediënten:
2 pakjes biologische (ongezouten) roomboter
Bereiding:
Doe de boter in een pan met dikke bodem en zet op laag vuur tot het gesmolten is. Laat de boter niet bruin worden. Laat de gesmolten boter zachtjes pruttelen op heel laag vuur. Na een tijdje komt er een wit laagje op de boter drijven. Schep dit van de boter en gooi weg. Als er geen nieuw laagje meer bovenkomt (na ongeveer een half uur) is je Ghee klaar. Giet de iets afgekoelde Ghee door een schone doek (of fijne zeef) en bewaar de Ghee in een schone pot. Bewaar buiten de koelkast.
0 comments:
Post a Comment