Kip Tandoori is een favoriet 'pakjes'gerecht. Hoe het uit een pakje smaakt weet ik niet, want die heb ik nog nooit geproefd, maar ik vind de tandoori op deze manier klaargemaakt erg lekker. Ik denk ook dat dit de meer traditionele tandoori is, dan diegene die uit een pakje komt. Sowieso zonder alle toegevoegde E-nummers en overbodige hulpmiddelen ;-) Vers is toch nog altijd het lekkerst!
Kip Tandoori!
Ingrediënten:
2 kipfilets, 2 dl yoghurt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 a 2 cm verse gember geraspt, 1 tl kurkuma, 1 rode peper fijngehakt (evt. zonder zaadlijst), sap van een halve citroen, 2 el tomatenpuree, zout en peper.
Kerf de kipfilets (of dijen/poten voor de liefhebber) in met een scherp mes op enkele plaatsen. Meng alle poeders en kruiden met de yoghurt en de citroensap en de tomatenpuree (dit kan evt. in een keukenmachine). Maak op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets in de yoghurt marinade en laat dit minimaal 6-8 uur intrekken in de koelkast.
Leg de kipfilets met de marinade in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kipfilets in 3 kwartier gaar worden.
Lekker met groenten uit de wok. Wil je het traditioneel eten, serveer het dan met naan-brood, mangochutney en raita (saus op basis van yoghurt, komkommer en munt).
Eet smakelijck!
Thursday, February 14, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment